Vägbeskrivning & fakta

Riseisen:

Från Ösd är det ca 45 km till byn Tulleråsen som ligger nordväst om Krokom. I Tulleråsen svänger du vänster mot Änge. Efter en knapp kilometer svänger du upp höger vid en skylt ”Rise”. Efter den tvära högerkurvan uppe på höjden kommer en ladugård på höger sida.

Parkera på vänster sida av vägen på den uppskottade ytan; se bara till att inte parkera in bondens traktorprylar. Följ eventuella fotspår/skoterspår upp mot det snart igenväxta kalhygget uppe på berget. Följ skoterspåret snett upp vänster och ta sedan stigen vänster, där skoterspåret sedan drar upp till höger (inte så krångligt som det låter…).

Väl framme hittar du Riseisen (stora fallet) längst till vänster. Till höger om det finns många ytterligare is och mix linjer längs hela bergssidan. Riseisen är ca 20 m hög till toppträd.

60 m rep rekommenderas till alla andra linjer. Stora fallet är ett bra nybörjarfall eftersom det inte är så brant. (Om du följer skoterspåret upp till höger på berget så kommer du ovanför ett mindre fall nära toppen. Inte så stort men det finns fin klättring ändå…)

 


Isen längre till höger 2005-12-31