Inventering av Rigor Mortis

with Inga kommentarer

Den 23 Augusti 2018 inventerades Rigor Mortis med anledning av den stenrensning som gjorts året innan och rapporter om lösa block. Här kommer en sammanfattning av inventeringen:

Vi hittade en handfull bultar som satt löst och drogs åt.

Ena bulten på ankaret till Lärken Drillar hade gått av pga rost (Uppdatering: Efter lite diskussion har vi kommit fram till att bulten troligen inte rostat av utan slagits av. Detta eftersom bultens ytskikt så väldigt fräscht ut medan den insidan var rostig, vi tror alltså att den slagits av och sedan har insidan, som är obehandlad, rostat när den blev exponerad för luft och fukt). Så länge går det att traversera ett par meter till höger för att använda ankaret på nästa led istället (se bild). Inlägget kommer att uppdateras så fort ankaret är utbytt.

Nästan vid toppen, några meter till vänster om Randiga Russin (rakt ovanför ankaret på Mera mat), sitter ett stort block med en djupgående spricka bakom. Hur mycket av blocket som sitter fast i berget är svårt att bedöma men vill informera att det finns där. Det går inga leder direkt över blocket men aktsamhet uppmanas när man vistas nedanför (se bild).

I övrigt inga skadade/deformerade hängare och generellt endast små mängder löst skrot, alltså inget utöver det normala.