C-hallen

Klättring
Klätterväggen finns i Östersunds Sporthall, Hall C. Därav namnet ”C-hallen”. Den ligger på Samuel Pehrmansgatan 14 i Wargentinskolan
Takhöjden är ca 5,5m. Därför används inga rep som säkring. Vi använder istället tjocka mattor som dämpning när man hoppar ner. Vi brukar ta 40 kr per gång för att klättra och skor finns att låna. Medlemmar klättrar gratis. Det finns ankare uppsatt på vissa väggar om någon känner för att ta med sig rep och toppsäkra.

Om hallen

Den första väggen byggdes 1984 sedan har fler byggnationer tillkommit. Väggen är på ca 250 m2, den består av: flera överhäng i olika vinklar, en campus board, några lodräta väggar och en vägg med justerbar lutning. På dessa väggar sitter ca 2500 grepp.

Hur går det till?

Man kommer dit o klättrar på dom grepp som finns där! Det innebär att man hittar på sina egna leder/problem. Har du svårt att hitta på egna leder så fråga dom som håller på med nått problem. Dom visar så gärna några kluriga leder!
Alla medlemmar är försäkrade i c-hallen genom klätterförbundets försäkring.
Om man inte hunnit bli medlem än, går det bra att prova på för 40kr/gång. Betalas på plats.

Utrustning

Det behövs endast skor när man klättrar i C-hallen.
Vi tillhandahåller skor för utlåning till våra medlemmar som inte inskaffat detta än.

Barfotaklättring är ej tillåten.

Hyra hallen som privatperson

Det går bra att själv hyra hallen under de tider som den inte är bokad. Man besöker receptionen eller ringer Sporthallen på tel 063-14 31 80 och frågar om hallen är ledig. Kostnaden för hela c-hallen är 100 kr/tim. (2015)